Coach Matthias

Ik was een beetje uitgekeken op het steeds doorlopen van dezelfde routine in de sportschool en zocht naar een manier van trainen waarbij verschillende modaliteiten bij elkaar kwamen in één training. Ik werkte voor defensie en iemand van mijn peloton was op hoog niveau CrossFit-atleet naast zijn militaire functie. Door hem kwam ik in aanraking met CrossFit. Dat was precies wat ik zocht en in 2014 begon ik als atleet. In 2017 ben ik ook gaan coachen.

Het meest fantastische van coachen vind ik dat ik met de CrossFit-trainingsmethode op een positieve manier de levens van mensen kan beïnvloeden. Dat beïnvloeden is heel breed: bij de ene atleet help ik zodat hij net die ene que kan geven waardoor hij zijn snatch niet meer aan de voorkant mist, voor de andere atleet maak ik deel uit van haar reis om die lastige kilo’s kwijt te raken en mag ik haar ondersteunen met kleine mentale ques waardoor ze het proces weer ziet zitten en soms bied ik een luisterend oor aan iemand die thuis met een lastige situatie te maken te maken heeft. Verder vind ik het fantastisch om mijn kennis te delen waarbij ik word uitgedaagd om (wetenschappelijke) kennis op een begrijpelijke manier over te dragen op mijn atleten. Daarnaast voel ik mij bevoorrecht om in een positie te staan waarbij ik andere mensen mag laten zien, maar bovenal laten ervaren wat voor fantastische trainingsmethode CrossFit is, niet alleen door wat er allemaal in het trainigsuur plaatsvindt, maar zeker ook door het moois dat onze community kan brengen.

Tot mijn 12e voetbalde ik en tot mijn 17e deed ik aan tafeltennissen. Daarna stond alles wat ik op sportief gebied deed in het teken van de fysieke en mentale voorbereiding op een functie bij Defensie. Ik ging fitnessen, zwemmen, hardlopen en kickboksen. Op dit moment doe ik geen andere sporten meer naast CrossFit. Naast mijn werk en CrossFit lees ik graag boeken om me persoonlijk en als coach verder te ontwikkelen en ga ik graag af en toe naar de bioscoop.

Favoriet moves? Goeie vraag. Vanwege de hoeveelheid oefeningen die er zijn wil ik het graag verdelen in de drie modaliteiten die we binnen CrossFit kennen. Van het weightliften/powerliften is de deadlift mijn favoriet, puur vanwege het feit dat mijn ego hier het meest gestreeld wordt van alle oefeningen als ik kijk naar het aantal kilo’s. Van de monostructural (cardio) ga ik voor de assault bike omdat ik groot en lomp ben en daardoor redelijk makkelijk een hoog wattage kan wegbeuken. Als laatste hebben we natuurlijk de modaliteit gymnastics en daarin is mijn favoriet de ring muscle up. Het geeft zo’n gaaf gevoel wanneer je uiteindelijk in staat bent om vanuit een hangende positie onder de ringen tot een steunende positie boven de ringen te komen.

Mijn sportieve doel is om in 2023 mee te doen aan de CrossFit Open. Verder ben ik me aan het oriënteren op welke evenementen ik me nog meer op ga richten. Waar ik me nu vooral mee bezighoud is hoe ik mijn coachingscarrière voor me zie. Na het behalen van mijn CrossFit Level 3 trainersdiploma wil ik opnieuw gaan kijken hoe ik mezelf als coach naar een hoger plan kan tillen om zo het beste uit mezelf én uit mijn atleten te halen en om daarmee tegelijk de community blijvend van dienst te zijn.

Mijn guilty pleasure? Geen diëtist gaat mij zover krijgen om in de ochtend mijn Quaker cruesli met chocoladestukjes op te geven. Als je daar serieus over wilt beginnen kun je op zoek gaan naar een nieuwe cliënt ;-).

  • Voor iedereen op elk niveau
  • Gezellige community
  • Betrokken, enthousiaste coaches
facebook instagram location mail phone whatsapp